top of page

Unikatni klavir - Saradnja Mari Klod Lalik i Steinveja

Tokom proteklih sto godina, neki od najtalentovanijih dizajnera i umetnika, sarađivali su sa kompanijom Steinway & Sons, kako bi kreirali širok repertoar unikatnih, očaravajućih klavira…Tako je nastala neverovatna i kreativna saradnja između kompanije Steinway & Sons i brenda Lalique, a kao rezultat, predstavila je novi klavir kao remek delo umetnosti, nazvan Heliconia. Ova dva luksuzna brenda, posvećena su u svojim dizajnima najvišem kvalitetu i vrhunskoj izradi, a njihov zajednički cilj je potraga za savršenstvom.


Izazov je bio kreirati instrument koji će ujediniti kvalitete i karakteristike oba brenda u jednoj kreaciji. Dizajneri su se zato odlučili da rade sa jednim lajtmotivom iz Lalique arhive – Helikonia cvetom, koji je originalno kreirala Mari Klod Lalik, unuka Renea Lalika.


75 Lalique kristala koji dekorišu svaki klavir su presovani, obilikovani, sečeni, gravirani, polirani i potpisani u Lalique fabrici u Alsakeu, da bi potom svaki kristal bio individualno raspoređen na svaki klavir u Steinway fabrici u Hamburgu.


Dizajn Helikonia cveta predstavlja kombinaciju kristala i metalnih inserta, a može se videti na poklopcu, nogarima i kućištu klavira. Rezultat je predivni umetnički komad, koji predstavlja čuveni Lalique metod rada, zasnovan na kontrastima i interesantnim završnim detaljima. Svaki grand klavir ima i specijalnu plaketu u unutrašnjosti kućišta, koja po želji kupca može biti personalizovana.


Klaviri iz ove serije dostupni su u veličinama O-180, A-188 i B-211. U ponudi su i standardni crni ili beli završni detalji, iako su specijalni zahtevi takođe dostupni, poput kvalitetnih drvenih obloga ili dodatnih boja.


Autor: D.Ć.

Izvor: luxlife.rs

Comments


bottom of page